Jäitkö työttömäksi?

Toimi näin työttömyyden kohdatessa:

Onko jäsenyytesi kunnossa?

Rakennusliiton ja Rakennusalan työttömyyskassan yhteisessä eAsioinnissa voit täyttää ansiopäivärahahakemuksesi ja liittää siihen tarvittavat selvitykset. Hakemuksesi kirjautuu saapuneeksi kassaan sen lähetettyäsi. eAsioinnissa voit myös tarkastella päivärahan hakemiseen liittyviä asioita ja muokata liiton jäsenrekisterissä olevia henkilötietoja. eAsioinnin kautta näet myös jäsenmaksujesi maksutilanteen. Sinua palvellaan puhelimitse jäsenyysasioiden palvelunumerossa.

Ilmoittaudu TE-toimistoon

Jos jäät työttömäksi tai lomautetuksi, niin ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä.
Hanki hakemukseen tarvittavat liitteet. Ohjeita löydät Rakennuskassan sivuilta, liiton lehdestä ja hakemuslomakkeesta.

Huomioithan, että toimintaohjeet, asiointitavat ja määräajat vaihtelevat työnhakijaksi ilmoittautumisen tai työnhaun muutostietojen yhteydessä antamiesi tietojen perusteella.

Saadaksesi työttömyysetuutta, työnhakusi tulee olla voimassa ja sinun tulee hakea kokoaikatyötä koko työttömyyden ajan (ruksi oikeaan kohtaan). Tiedot työnhaustasi ja avoimista tehtävistä voit aina tarkistaa Oma asiointi henkilöasiakkaalle -palvelukanavan etusivulta.

Lue huolella ja vastaa pikaisesti

Lue asiointiohjeet ja vastaanottoilmoitukset tarkasti ja toimi niiden mukaisesti.

Tarkista TE-keskuksen Oma asioinnin etusivulta saitko tehtäväksi palvelutarvearvion tai suunnitelman päivittämisen. Tee ne heti tai viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, jotta työnhakusi ja oikeutesi työttömyysetuuteen pysyy voimassa.

Lue myös: Tarkkana työnhaussa

 

Rakennusalan työttömyyskassa on erittäin nykyaikainen ja tehokas. Sen asiantuntemuksessa yhdistyvät rakennusalan erityispiirteiden tuntemus työttömyysturvan vahvaan osaamiseen. Liiton jäsenenä olet automaattisesti Rakennusalan työttömyyskassan jäsen.

 

Rakennusliiton työnvälitys –sivusto

Rakennusliitto kulkee jäsenen rinnalla koko työuran ajan. Liiton jäsenille on avattu oma työnvälitys osana laajempaa urapalvelujen kokonaisuutta. Työnvälitys on helppokäyttöinen digitaalinen alusta, jolla työnhakijat ja rakennusalan työnantajat kohtaavat. Tutustu linkin takana olevaan sivustoon, tee itsellesi työnhakuprofiili ja kerro palvelusta myös tutuille http://urapalvelut.rakennusliitto.fi

NOPEUTA PÄIVÄRAHAHAKEMUKSESI KÄSITTELYÄ. Työttömäksi jääneen kannattaa laittaa hakemuksen mukaan saman tien KAIKKI mahdolliset liitteet ja lisäselvitykset. Näin hakemuksen käsittely sujuu joutuisammin.