Töissä Sundsvallissa ja Kouvolassa

Naapurimaiden työkoneiden lisäksi YIT:n Kouvolan huoltovarikolla on myös työmiehiä tekemässä ulkomaankomennuksien välipäiviä. Kannonkoskelainen stabilointikoneen kuljettaja Pertti Pihlaste työskentelee kesäisin Ruotsissa.
– Ruotsissa on hyvä työilmapiiri. Meitä suomalaisia on enää 2 tekemässä jyrsintää. Levitysryhmä on ruotsalainen.
Hyvä työilmapiiri syntyy Pihlasteen mielestä ruotsalaisesta keskustelukulttuurista. Vaikka YIT:n koneet ovat Suomessa asiallisessa kunnossa, Ruotsissa ajetaan uudemmalla kalustolla. Myöskin aliurakoitsijoiden kalusto on astetta parempaa Pohjanlahden länsirannalla.
– Tietyöt tehdään perusteellisemmin. Mursketta käytetään enemmän. Suomessa massaa tehdään siitä materiaalista, mitä tiestä saadaan. Tiepohjan kantavuuteen kiinnitetään enemmän huomiota. Ruotsissa nähtävästi ajatellaan asioita vähän pidemmällä tähtäimellä.
Asfaltointikausi alkaa Ruotsissa yleensä 20. huhtikuuta. Pillit pannaan pussiin lokakuun puolivälissä. Pihlasteen työmaat ulottuvat Tukholmasta Sundsvalliin
Pihlaste on ollut töissä Lemminkäisellä vuodesta 1997 lähtien. Kannonkoskelta on kotoisin useampikin Lemminkäisen työntekijä. Pihlaste solahti itsekin näiden vanhempien ammattimiesten matkaan mukaan.
Lue lisää YIT:n Kouvolan huoltovarikosta 12. huhtikuuta ilmestyvästä Rakentaja-lehdestä

Kuvateksti: Pertti Pihlasteen työmaat ovat kesäisin Tukholman ja Sundsvallin välillä.